Віра. Держава. Честь.

Всеукраїнська   духовно-патріотична програма " Віра. Держава. Честь."  спрямована на  виховання молодого покоління , формування у молоді якостей громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією, унаслідування молоддю найкращих традицій та досягнень старших поколінь.

Мета програми - поєднати духовний потенціал християнських цінностей з потенціалом інтелектуальних та організаційних ресурсів діючих та звільнених в запас військовослужбовців (офіцерів, прапорщиків, мічманів, сержантів, старшин та солдат) для виховання державницького патріотичного мислення і поведінки у широких верст населення України, в першу чергу, у молоді і студентів, формування готовності до захисту Батьківщини та забезпечити її реалізацію через спільні дії державних органів управління, народних депутатів України, Центральних і регіональних осередків Братства, духовенства українських церков, органів місцевого самоврядування, органів і закладів освіти, військового керівництва, ветеранських, патріотичних та громадських організацій та об’єднань.

Програма є продовженння попередньо реалізованих Братством програм з 2010 року, а саме: "Духовно-патріотичного виховання і духовної підтримки молоді», присвячені 20-річчю Незалежності України,  «В майбутнє України: Молодь. Духовність. Патріотизм.», «Програма християнського наставництва та попечительства курсантів військових навчальних закладів, студентів військових відділень та кафедр, вищих навчальних закладів, учнів старших класів загальноосвітніх шкіл», «Національну спадщину, духовність та патріотизм молодому поколінню».


ОСВІТНО-ПАТРІОТИЧНИЙ ЛЕКТОРІЙ З КУРСАНТАМИ,

ВИПУСКНИКАМИ 2017 РОКУ.

43434  747474
Всеукраїнське міжконфесійне релігійне християнсько-військове братство в рамках Всеукраїнської духовно-патріотичної програми Братства "Віра. Держава. Честь." В період з 3 по 7 липня включно 2017 року провело п’ятиденний освітньо-патріотичний лекторій з курсантами випускного курсу Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка на тему: «Психологія лідерства: відвага, компетентність, честь». До участі у цьому заході залучалось майже 60 випускників цього вищого навчального військового закладу, саме ті, які найближчим часом отримають офіцерські військові звання та поповнять лави офіцерського корпусу Збройних Сил України.
987879   987678  

Молоді офіцери прибудуть у війська у надзвичайно складний період, коли на Сході України ведуться бойові дії. Наші воїни демонструють зразки патріотизму, мужності та героїзму, відвагу та незламність характеру. Тисячі українських захисників віддали своє життя, щоб не допустити ворога до наших домівок, до наших рідних та близьких. Саме сьогоднішнім випускникам писати славну історію українського війська, продовжувати бойові традиції тих, хто стоїть на захисті країни сьогодні.
Кожного з них чекає непроста та відповідальна справа, зміцнювати боєздатність нашої армії на дорученій йому ділянці та за необхідності зі зброєю в руках захищати нашу країну від ворогу. І головне полягає в тому, що з моменту прибуття на свої посади, саме вони будуть нести відповідальність за навчання та виховання підпорядкованого їм особового складу, а за необхідності вести його за собою виконувати бойові завдання.
   
Відкрили проведення лекторію заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення – начальник відділення полковник Мотика Сергій Миколайович та президент Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства Лисенко Сергій Петрович. Перед курсантами виступив учасник АТО, старший офіцер служби психологічного забезпечення службово-бойової діяльності відділу психологічного забезпечення ГУ НГУ України, майор Барановський Денис Сергійович, який акцентував увагу на необхідності у керівника глибоких знань та практичних навичок у роботі з підлеглими, особливо з питань психології, а також формування лідерських якостей, які б сприяли зростанню авторитету керівника.
Перші два дні були присвячені проблемам психології лідерства у військових колективах та стресових реакцій (гострий стрес, посттравматичні стани) у солдат, офіцерів та психологічної допомоги в умовах бойової активності. Кожен курсант власноруч пройшов тренінги з цих питань, які сприяли закріпленню отриманих теоретичних знань та отримав підготовлений методичний матеріал, який знадобиться у військах. Тренінги з учасниками лекторію проводили Галина Циганенко, кандидат психологічних наук, психолог-психотерапевт, Інститут соціальної та політичної психології НАПН України і Катерина Фастовець, кризовий психолог, ГО "44 навчальний центр"
_DSC0304.  977799

Наступні три дні були присвячені розгляду релігійної ситуації в Україні, історії релігії, України, її війська, стану впровадження служби військових священиків у Збройних Силах України. Залучення до обговорення цих проблем двох докторів історичних наук, доктора та кандидата філософських наук, військового історика, шести представників різних релігійних організацій сприяли науково-дискусійного обговоренню вищезазначених проблем, а залучення до роботи у якості військових експертів двох генералів та трьох полковників у відставці забезпечило практично-прикладний характер усього заходу.
8888354 5645
Останній день лекторію розпочався в державному архітектурно-історичному заповіднику Софія Київська та завершився у Свято-Михайлівському Златоверхому монастирі, де курсанти мали змогу відчути історичне коріння нашого народу, його духовні та культурні традиції, а також особисто поспілкуватися зі священниками, у тому числі з тими, які працюють з військовослужбовцями Збройних Сил України. Цікавим для учасників конференції виявились заняття з питань християнського лідерства, яке провів з ними директор програми Київської Духовної семінарії полковник запасу Валентин Кореневич, лекція вченого секретаря Київської богословської православної академії протоієрея Сергія Колода на тему: «Православ’я – джерело української культури», доповідь Олександра Єфременка, начальника штабу Синодального управління військового духовенства Української православної Церкви Київського Патріархату з питань впровадження служби військових священиків.
7687  67564      726 0712 205725    100644  92343    
Лекторій закінчився колективним фото її учасників на фоні історичних пам’яток українських святинь.
113652  _113415

Православний табір 2016.


22222222

 Вже стало традицією, коли Вінницьке обласне відділення Братства, яке очолює полковник запасу Данюк Леонід Іванович спільно з Вінницькою єпархією у літній період організовують православний табір. Цього літа в ньому оздоровились 48 дітей. Відмінністю від інших років було те, що перевагою користувались діти учасників АТО. В таборі проводились ігри, конкурси, веселі забави і походи. Не забували і про водні процедури на Південному Бузі. Традиційно провели військово-спортивні змагання. А яка на природі смачна каша, куліш, плов. Даже какао на вогні по іншому смакує ніж дома. нажаль час пролетів непомітно і пора додому. Що ж, чекаємо наступного літа.

22222 2222222222 2222222Липень 2016 р.

28 жовтня -День визволення України від фашистських загарбників.

701  49
Представники Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства прийняли участь у заходах, які були організовані Солом’янською адміністрацією міста Києва спільно з ветеранською організацією району з нагоди цієї визначної історичної події в житті нашого народу. Сьогодні, ще живі ти, хто зі зброєю в руках визволяв світ від фашістської чуми. Однак, їх залишилось небагато, да і вік та стан здоров’я дозволили не всім прийняти участь у цих заходах. Сьогодні, коли відбуваються бойові дії на Сході України, коли нависла загроза незалежності України, потрібно пам’ятати, у нас є з кого брати приклад, у нас є славна бойова традиція старшого покоління - знищувати загарбників, які прийшли на нашу землю, надійно боронити свою країну та свій народ.
Слава захисникам Батьківщини! Слава Україні!

Історична довідка.
День визволення України від фашистських загарбників відзначається 28-го жовтня. Це був кульмінаційний результат ряду наступальних операцій, найбільш значимі з яких: Донбаська - з 13-го серпня по 22-е вересня 1943-го року, Корсунь-Шевченківська операція - з 24-го грудня 1943-го по 17-е лютого 1944 - го року, Львівсько-Сандомирська - з 13-го липня по 29-е серпня 1944-го року і заключна Східно-Карпатська операція, яка була розпочата військами і з’єднаннями радянської армії з 8-го вересня 1944-го року і призвела до остаточного звільнення та вигнання останніх гітлерівських загарбників з території України 28-го жовтня 1944-го року.
До кінця війни залишалося ще пів року.
День визволення України від фашистських загарбників був вписаний тоді до національного календаря сучасної України. Це відобразилося в Указі Президента незалежної України № 8

Жовтень 2016 р.

75 років оборони Києва


111111  88888

  888888

19 вересня поточного року виповнилося 75 років від однієї з найтрагічніших та героїчних сторінок в історії міста Києва, да і всієї нашої України, захоплення гітлерівськими військами нашої столиці. Оборона Києва зірвала плани фашистської Німеччини, надала можливість вирішити  питання перебудови країни на військовий лад.
Разом з тим, німецько-фашистські варвари безжалісно та жорстоко кривавим слідом пройшли через долі  сотень тисяч киян. Більше  200 000 було знищено, а 100 000 осіб відправлено в Німеччину на примусові роботи. Трагедія Бабиного яру, яка відбулася за два дні вересня 1941 року, коли було розстріляно тридцять чотири тисячі євреїв, і на сьогодні є однією з найбільших трагедій в світі.
Сьогодні, коли відбуваються бойові дії на  Сході України, важливо пам’ятати тих, хто захищав свою Батьківщину у далекому 1941 році, хто залишився вірним своєму громадському обов’язку та військовій присязі,  хто став на захист свого рідного міста.
Це були воїни, які захищали Київський укріп район, а також мешканці міста, а саме народні ополченці. За часи війни в активній боротьбі з ворогом прийняли понад 200 000  киян.
 На сьогодні в Києві мешкає менше 200 захисників рідного міста та і вік їх вже за 90 років.
Саме тому, переймаючись важливістю та необхідністю дотримання у процесі розбудови нашої держави права наслідування молоддю кращих традицій та національних рис свого народу, що є невід’ємним фактором ідентифікації кожної нації, Президія Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства прийняла рішення щодо активної участі у заходах по вшануванню тих, хто захищав нашу столицю у 1941 році.
Організувавши плідну роботу з ветеранською організацією Солом’янського району міста Києва, яку очолює генерал-лейтенант Парафейніков Борис Дмитрович,  а також з ветеранською організацією Національної гвардії України, представники Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства  прийняли активну участь у підготовці на проведенні заходів щодо вшанування захисників Києва. Активну участь у цій роботі прийняли Президент Братства Лисенко Сергій Петрович, Віце-президент Братства Іванов Юрій Юрійович,  Голова Координаційної ради Братства генерал-полковник Пилипів Богдан Іванович.
15 вересня в Солом’янській районній державній адміністрації міста Києва відбулися урочисті заходи по вшануванню захисників Києва, які мешкають у Солом’янському районі.

16 вересня на першій лінії оборони Києва, а саме на місті загибелі військовослужбовців, які захищали Київ и правонаступником яких сьогодні є військовослужбовці Національної гвардії України, були віддані військові почесті загиблим та відбулося вшанування тих, хто зі зброєю в руках боронив незалежність нашої країни.

19 вересня, день захоплення Києва фашистами, біля меморіального знаку «Вічна пам’ять землякам, захисникам Вітчизни від вдячних нащадків» та Храму ікони Божої Матері «Взыскание погибших», саме на третій лінії оборони Києва відбувся мітинг - реквієм та молебень по загиблим захисникам міста та всім загиблим киянам.

Важливо зазначити, що участь у вищезазначених заходах прийняли школярі міста Києва та селища Калинівка.

27 вересня проведенний заход з ветеранами та молоддю на другій лінії оборони Києва, а саме селі Жуляни.
Вічна пам’ять героям, які віддали своє життя, захищаючи свою країну, світле майбутнє   своїх нащадків.

Вересень 2016 р.

50 років героїчної історії військових правоохоронців


601 501


105

29 вересня 2016 року на Солом’янській площі міста Києва біля пам’ятника правоохоронцям, які загинули за часи незалежності України при виконанні своїх службових обов’язків, відбулися заходи з нагоди 50-річчя військових частин 3030,3036,3035,3033,3011,3012 Національної гвардії України, які були створені, як спеціальні моторизовані військові частини міліції військ внутрішньої та конвойної охорони. Сьогодні особовий склад військових частин з честю та гідністю виконують покладені на них службово-бойові завдання за місцем своєї дислокації, а також залучається до виконання завдань в зоні АТО.
Участь у заходах взяли Міністр внутрішніх справ України А. Аваков, командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Ю. Аллеров, ветерани, які стояли у витоків створення вищезазначених частин, військовослужбовці Національної гвардії.
Захід розпочався з покладання квітів до пам’ятника загиблим правоохоронцям.
З привітальними промовами виступили Міністр внутрішніх справ України та командувач Національної гвардії України.
Міністр нагородив кращих військовослужбовців цих частин відзнаками МВС та грамотами. Також він вручив представникам вищезазначених військових частин нові автомобілі для виконання службово-бойових завдань.
Президія Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства від щирого серця вітають військовослужбовців військових частин 3030,3036,3035,3033,3011,3012 Національної гвардії України, ветеранів цих частин з 50-річним ювілеєм. Бажаємо Вам та Вашим родинам здоров’я, щастя, благополуччя у сім’ях, мирного неба над головою, успіхів у виконання покладених на Вас службово-бойових завданнях, які Ви виконуєте в ім’я незалежності України та інтересах Українського народу.
Слава Вам! Слава Україні!

Вересень 2016 .

На один день львівські школярі відчули себе солдатами.

7-1  2-6

901

Під час літніх канікул для учнівської молоді одного з військових містечок Львівщини у військових частинах, де командирами полковник Володимир Мельник та полковник Михайло Донченко, організували День відкритих дверей. Такий захід став вже традиційним. Хлопці та дівчатка мали можливість ознайомитись з повсякденною діяльністю військовослужбовців, побутом солдатів, оглянути казарму, їдальню, переглянути відеофільм про історію та бойовий путь частини. Про це повідомляє «ЗСУ інфо».

Найцікавішим в екскурсії стала демонстрація зброї та засобів індивідуального захисту військовослужбовця в бою. Кожен бажаючий мав можливість приміряти бронежилет, каску, потримати в руках автомат або кулемет, виконати норматив по одяганню протигаза, кинути з окопу навчальну гранату – одним словом уявити себе справжнім солдатом. Також школярі із захватом спостерігали за діями зенітно-кулеметного розрахунку під час відбиття повітряного нападу противника.

Ініціатором заходу військово-патріотичного виховання виступило Західне регіональне представництво Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства. Є надія, що такі заходи будуть сприяти вихованню молодих патріотів Держави та посприяють на їх рішення пов’язати своє майбутнє життя зі Збройними силами України.

18. червня 2016  Юрій Давидов. Фото автора

Матеріали по темі: http://zsu-info.com/news/zsu/na-odin-den-lvivski-shkolyari-vidchul/

http://www.mil.gov.ua/news/2016/06/18/na-poltavshhini-vijskovi-himiki-zaprosili-gromadyan-na-den-vidkritih-dverej--/

Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 - 2020 роки

87

13 жовтня 2015 року Президент України видав Указ № 580/2015, яким була затверджена СТРАТЕГІЯ національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 - 2020 роки.
Даний документ важливий та актуальний, оскільки має за мету закласти фундаментальні основи розвитку українського суспільства на майбутнє. Як зазначається в «Стратегії»: «В Україні національно-патріотичне виховання дітей та молоді має стати одним із пріоритетних напрямів діяльності держави та суспільства щодо розвитку громадянина як високоморальної особистості, яка плекає українські традиції, духовні цінності, володіє відповідними знаннями, вміннями та навичками, здатна реалізувати свій потенціал в умовах сучасного суспільства, сповідує європейські цінності, готова до виконання обов’язку із захисту Батьківщини, незалежності та територіальної цілісності України».
Основними складовими національно-патріотичного виховання визначені громадянсько-патріотичне, військово-патріотичне, духовно-моральне виховання.
Хочеться зазначити, що Братство вже більше п’яти років приділяє значну увагу саме цим напрямкам у вихованні дітей та молоді, при цьому, ми змогли забезпечити проведення своєї роботи в усіх регіонах України.
Затвердження Стратегії  національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 - 2020 роки, на наш погляд, буде сприяти покращенню взаємодії державних та місцевих органів влади з громадськими та релігійними організаціями в інтересах виховання покоління, яке буде розбудовувати , підвищенню ефективності та результативності.

0000000    7   000000000000001

ДЕНЬ ЗАХИСТНИКА УКРАЇНИ

12079651_1639754056306022_3863344686412572432_n

На передодні святкування Дня захистника України члени Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства провели зустрічі з школярами та ліцеїстами Київських навчальних закладів.

Зустріч члена Президії Братства, головного радника президента Братства- Голови координаційної ради генерал-полковника Пилипіва Богдана Івановича зі школярами.