Програма Братства "Солдат повернувся додому" в дії

PA220990PA220992PA220995PA220989

На запрошення Ординарія Луцької Дієцезії, Апостольського Адміністратора  Київсько-Житомирської  Дієцезії Римсько-Католицької церкви в Україні єпископа Віталія Скомаровського  Всеукраїнське міжконфесійне релігійне християнсько-військове братство прийняло участь у заходах, який відбулися  у місті Бердичів Житомирської області.
Саме тут, вже втретє, Всеукраїнську святиню – Санктуарій Бердичівської Божої Матері – відвідали паломники-медичні працівники. До святині  прибуло більше сотні паломників, які представляли свої релігійні громади з Києва, Житомира, Вінниці, Хмельницького, Луцька, Харкова, Хмільника, Львова й ряду інших міст України.
В рамках реалізації Всеукраїнської програми Братства «Солдат повернувся додому»  перед  учасниками  виступив Президент Братства Лисенко Сергій Петрович. Він акцентував увагу на актуальності  для нашого суспільства проблем реабілітації та соціальної адаптації військовослужбовців, які повернулися із зони АТО, підкреслив важливість та необхідність для медичних працівників володіння знаннями та навиками роботи саме з цією категорією  населення України.
Традиційно до реалізації вищезазначеної програми Братство залучає провідних українських та іноземних фахівців з вищезазначених проблем. Саме на запрошення Братства, перед учасниками конференції виступила  психолог психологічно-кризової служби Ольга Кухарук на тему: «Бойові та посттравматичні стреси: виявлення та методика подолання наслідків. Реабілітація та соціальна адаптація військовослужбовців, які повернулися із зони АТО».
Головним організатором паломництва медиків до Бердичіва виступив єпископ Віталій Скомаровський – людина, яка  не тільки має медичну освіту, а і не по чуткам, а на власному досвіді, знає, що таке військова служба. Саме він провів службу Божу з паломниками- медичними працівниками.
Впевнені, що додому вони повернуться не тільки духовно збагачені, а  і озброєні  знаннями, які допоможуть їм в роботі зі своїми співвітчизниками, які захищають нашу Батьківщину.

PA221003