Круглий стіл до 500-річчя Реформації

IMG_4274_222       IMG_4286_222

                У відповідності до вимог Указу Президента України та Рішення Кабінету Міністрів України щодо відзначення в нашій державі 500-річчя Реформації, 19 жовтня 2017 року на Київському факультеті Національної академії Національної гвардії України відбувся круглий стіл на тему: «Реформація і протестантизм: вплив на світову цивілізацію та українську історію».

         Захід був підготований і проведений за ініціативи Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства та підтримки структур по роботі з особовим складом ГУ НГУ, НАНГУ та Київського факультету НАНГУ.

         Мета заходу: у ході проведення наукової дискусії навколо проблеми впливу Реформації і протестантизму на національну історію України, розвиток світової культури, міжнародного гуманітарного права та воєнного мистецтва – сприяти розширенню загальних знань та світогляду курсантів, вміння з наукової точки зору оцінювати релігійні процеси, які відбуваються в Україні.

         Для участі у круглому столі були запрошені  фахівці відділення релігієзнавства Інституту філософії НАН України ім. Г. Сковороди доктор філософських наук, професор Петро Яроцький та кандидат філософських наук, доцент Віта Титаренко, а також президент  Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства Сергій Лисенко, кандидат філософських наук, доцент та віце-президент братства Володимир Глуховський, ветеран НГУ.

         У роботі круглого столу прийняли участь професорсько-викладацький склад факультету та курсанти. Під час наукової дискусії були розглянуті проблеми впливу Реформації на релігійне, історичне та суспільно-політичне життя світу та України зокрема, розвиток військової справи та воєнного мистецтва у 16-17 ст., міжнародного гуманітарного права в епоху Реформації.

IMG_4338_222  IMG_4343_222

         Пізнавальний інтерес у курсантів викликала інформація про стан протестантизму в Україні, роль протестантських церков та релігійних організацій у суспільно-політичному життя нашої країни.

IMG_4381_222   IMG_4486_222

         Головний результат – кожен учасник круглого столу здобув новий вантаж знань з проблем релігієзнавства, який знадобиться йому у подальшій роботі з підлеглими.