Підсумково-звітна конференція Братства

_SHV0966-11    _SHV0947-11

15-16 грудня  2017 року  у місті Києві відбулася підсумково-звітна конференція Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства  щодо реалізації програмних завдань та напрямків роботи, які прийняті   на VI Національної конференції Братства від 13 травня 2016 року.

На конференцію прибули представники Братства з чотирьох регіональних представництв, 20-ти обласних відділень та 9  районних громад Братства. Серед делегатів були керівники структурних підрозділів організації, а також їх представники  молодіжних та жіночих секцій.

В роботі конференції прийняли участь:

ЄЛЕНСЬКИЙ Віктор Євгенович - заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань культури та духовності, голова підкомітету з питань державної політики у сфері свободи совісті та релігійних організацій, Народний  депутат України, доктор історичних наук;

ВЛАДИЧЕНКО Лариса Дмитрівна – заступник директора департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України, доктор філософських наук;

ЛУБЕНЕЦЬ Сергій Анатолійович – полковник, начальник відділу Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України.

ІЗДЕБСЬКИЙ Олександр Вікторович – полковник, начальника служби з питань військового духовенства (капеланської служби) Національної гвардії України.

КУЗЬМЕНКО Сергій Володимирович – полковник запасу, старшій інспектор відділу з питань військового духовенства.

Від українських Церков участь у роботі конференції прийняли представники Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви,  Римсько-Католицької Церкви в Україні.  

Зі звітною доповіддю на конференції виступив Президент Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько- військового братства Лисенко Сергій Петрович, полковник запасу, кандидат філософських наук, доцент. Тема доповіді: «Про підсумки діяльності Братства щодо реалізації програмних завдань та напрямків роботи, які прийняті   на VI Національної конференції Братства від 13 травня 2016 року та перспективи удосконалення своєї діяльності з урахуванням  сучасної ситуації  що склалася в Україні».

_SHV1015-11   _SHV1085-11

В ході обговорення виступили, як делегати, так і гості конференції. Основна теза навколо якої відбувалася розмова, це актуальність та необхідність для сучасного українського суспільства  вирішення завдань, які закладені в програмах Братства на 6-й Національній конференції, а саме:

Всеукраїнської інформаційно-просвітницької програми «Солдат повертається до дому», яка  спрямова на озброєння осіб, які безпосередньо взаємодіють з військовослужбовцями, що  повернулися із зони АТО, а саме: психологів, соціальних працівників, парафіальних священиків, позаштатних військових капеланів, волонтерів, представників громадських організацій, членів родин військовослужбовців, знаннями та практичними навичками щодо подолання наслідків посттравматичних стресів та соціальну адаптацію військовослужбовців, що повернулися, до мирних умов життєдіяльності;

Всеукраїнської   духовно-патріотичної програми " Віра. Держава. Честь.", яка  спрямована на  виховання молодого покоління , формування у молоді якостей громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією, унаслідування молоддю найкращих традицій та досягнень старших поколінь;

Всеукраїнської науково-аналітичної програми "Капеланство в Україні: історія, сучасність, перспективи", яка передбачає узагальнення аналітично-практичного  досвіду капеланства в Україні та інших країнах світу та сприяння у науково-теоретичному супроводженні  заходів щодо впровадження служби військових священників у Збройних Силах України, Національній поліції України, Національній гвардії України, Державній прикордонній службі України, а також госпітального капеланства;

Всеукраїнської християнської програми "Духовність. Милосердя. Підтримка.", яка спрямована на соціально-християнську підтримку постраждалих в наслідок анексії Криму та бойових дій на Сході України, а саме, вимушених переселенців,  військовослужбовців, які постраждали в наслідок бойових дій  та членів їх сімей, інвалідів та ветеранів.

За підсумками дводенної роботи учасниками конференції була прийнята резолюція, яка зазначила наступне:

«У новому періоді діяльності щодо виконання рішень VI Національної конференції Братства від 13 травня 2016 року  основні зусилля зосередити на вирішенні наступних завдань:

•  на подальшому виконанні Програм Братства, які прийняті на конференції;

•  на організаційному та кадровому укріпленні  організації;

•  на  активній участі  у супроводженні процесу впровадження капеланства у збройних формуваннях  України, аналітичній та пропагандистський роботі щодо поліцейського та госпітального капеланства;

•  на підтримуванні міжнародних  контактів та співробітництва з іноземними  військово-християнськими організаціями;

•  на розширенні  арсеналу форм та методів роботи з сім’ями військовослужбовців;

•  на активному залучені молоді до роботи в структурних підрозділах Братства,  змоложені  свого складу;

•  на активній роботі з ветеранами,  організації соціальної підтримки та допомоги.»

_SHV1038-1

Висловлюємо впевненість, що проведення вищезазначеного заходу буде сприяти удосконаленню  роботи Президії, усіх регіональних, обласних та районних підрозділів Братства, сприятиме їх зміцненню та розбудові.