Робоча зустріч Братства з делегацією Канади

20180710_110737

10 липня 2018 року Президент всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства (далі- Братства) Лисенко С.П. та директор міжнародних програм Братства Коваленко І.І. провели зустріч з Головним капеланом Збройних сил Канади генерал-майором Гаєм Чипделейном та Митополитом Георгієм Каліщуком архієпископом Вінніпега і Центральної єпархії, митрополитом Канади (Константинопольський патріархат), які прибули в Україну з робочим візитом.

В зустрічі взяли участь: заступник директора Департаменту – начальник відділу релігієзнавчо-аналітичної роботи Владиченко Л.Д. З боку канадської сторони у зустрічі також взяв участь офіцер відділу планування та операції Об’єднаної оперативно-тактичної групи «Україна» Збройних сил Канади капітан Кен Баттерворс, який супроводжував поважних гостей.

В ході зустрічі були обговорені напрямки подальшого співробітництва з Братством, питання міжконфесійного співробітництва в Україні у сфері військового капеланства, участі неурядових громадських та релігійних організацій у подоланні наслідків війни на сході України, особливо серед учасників бойових дій та цивільного населення прифронтових областей.

Головний капелан Збройних Сил Канади генерал-майор Гай Чипделейн приділив багато уваги питанням організації військово-капеланської служби в Канаді та отримав багато кваліфікованих відповідей з боку фахівців Департаменту, щодо даних моніторингу процесу інституалізації служби військового духовенства.

Митрополит Георгій Каліщук взяв активну участь у дискусії, живо цікавився результатами процесу впровадження служби військового духовенства та високо оцінив роль Братства в ньому.

Президент Братства полковник запасу Лисенко С.П. вручив генералу Гаю Чипделейну відзнаку Братства - орден Святого Володимира I ступеню.

Зустріч пройшла в атмосфері дружнього спілкування і сприяла поглибленому розумінню державно-церковного партнерства в галузі військового капеланства та актуальних питань міжцерковного діалогу і співробітництва релігійних організацій в сучасній Україні.

imageimage.png_2