До 100-річчя виконання "петлі Нестерова"

P9081813a    

Наша історія! Люди, які  у цій історії залишили за собою право на спогади про них нащадків, право бути особистим прикладом для майбутніх поколінь!  Бути прикладом любові до Батьківщини, відданості військовій справі та готовності до самопожертви під час виконання своїх військових обов’язків!

На наш погляд, таким прикладом може виступати видатний льотчик Петро Миколайович Нестеров, який вперше у світі виконав вищу фігуру пілотажу, "петлю Несторова", а у критичну хвилину вперше  здійснив у воздушному бою з ворогом таран. Слід зазначити, що усі ці події відбувалися на території України.  

Виходячи з того, що 9 вересня поточного року виконується 100 років з дня виконання Несторовим його відомої "петлі", яка поклала початок вищому авіаційному пілотажу, Всеукраїнське міжконфесійне релігійне християнсько-військове братство, приділяючи значну увагу військово-патріотичному вихованню молоді, у тому числі, майбутніх та діючих захистникив Вітчізни, 7 вересня провели урок мужності у Київському  військовому  ліцеї імені І. Богуна та 8 вересня військово-патріотичні заходи, покладання та паніхіду  біля  їх могил на Лук’янівському кладовищі. До заходів було залучено більше 600 ліцеїстів та 100 курсантів Військового інституту Київського Національного університету імнні Тараса Шевченко.

      Участь в заходах прийняли Президент Братства Лисенко Сергій Петрович, Віце-президент Іванов Юрій Юрійович. Президія Братства висловлює щіру подяку за підтримку та надання допомоги у проведенні заходів Міністерству Оборони України, керівництву військового ліцею, а саме тимчасово виконуючому обов’язки начальника ліцею полковнику Олександру Вікторовичу Бондаренко, заступнику з виховної роботи полковнику Матика Сергію Миколайовичу, президенту Всеукраїнської ассоціації "Кадетська співдружність" Яцині Віктору Івановичу. а також діючим військовим льотчикам, які прийняли участь у вищезазначених заходах. Це заступник командира 40-ї бригади тактичної авіації полковник Кравченко Володимир Васильович, годовний штурман Повітряного командування "Центр" полковник Клімчук Ігор Володимирович, випускник ліцею 2008 року бойовий льотчик лейтенант Кокоша Микола Миколайович. Особливо теплі слова хачемо висловити священику Української Православної Церкви отцю Валер’яну, який прийняв активну участь у проведенні військово-патріотичних заходів на Лук’янівському кладовищі.

P9081805a