Читацька конференція «Вічна пам'ять. Вічна слава »

DSCN2384DSCN2365

DSCF5968DSCF6051

19 вересня 2013 року у військовому гарнізоні Липники відбулася читацька конференція  «Вічна пам'ять. Вічна слава », яка була присвячена 100 річчю виконання фігури вищого пілотажу – «мертва петля» льотчиком Петром Миколайовичем Нестеровим.
         Організатор конференції - Всеукраїнське міжконфесійне релігійне військово-християнське братство за підтримки Галицького авіаційного історико – технічного товариства. В роботі конференції прийняли  участь командування, особовий склад військових частин А2166, А4324 та командного пункту Повітряного командування «Захід». А також, з метою військово-патріотичного виховання молоді на творчий захід були запрошені школярі загальноосвітньої школи I-III ступенів села Солонка , які прибули разом з викладачем предмету «Захист Вітчизни» майором у відставці Романом Мазур.
       Відкрив конференцію керівник Західного регіонального представництва Братства підполковник запасу Юрій Давидов, який представив гостей          читацької конференції та її мету. Завідуюча бібліотекою однією з військових частин Людмила Степанович на початку заходу ознайомила слухачів з виставкою літератури, яка біла розгорнута в залі,  провела презентацію книги учасника конференції,  керівника товариства «ГАІТЕТ», члена Національної академії Наук України полковника у відставці Ярослава Янчак «Крила над Галичиною». В подальшому, автор детально зупинився на  змісту викладених в книзі історичних документах, етапах розвитку  авіації Галичини в часи Першої світової війни , історії розвитку фігур вищого пілотажу і ролі  та здобутках льотчика Петра Нестерова. Зокрема Ярослав Ярославович підкреслив, що сформувався як льотчик, перші багатокілометрові перельоти, рекорди, виконав  всесвітньо відому «мертву петлю» ,  Петро Нестеров  на українській землі.
        Під час виступів було продемонстровано багато фото і відеоматеріалу розкриваючи  біографію льотчика. Заступник командира полку зв’язку з виховної роботи підполковник Василь Лилак  наприкінці  читацької конференції   подякував ініціативній групі конференції за плідну працю, а автора книги і співорганізатора заходу нагородив від імені командира частини Почесною грамотою та пам’ятним вимпелом на честь 70 річчя формування полку. Поважний гість подякував присутнім за ту увагу і пам'ять про минуле і подарував свою книгу з автографом для бібліотеки.
       В цей же день  організатори читацької конференції такий же захід провели  в загальноосвітній школі № 86 Сихівського району міста Львіва.    
       Учнівська молодь із задоволенням слухала виступаючих, переглядала відеохроніку, а також наочні матеріали, які підготував керівник товариства «ГАІТЕТ» полковник у відставці Ярослав Янчак та керівник молодіжного сектора Львівського обласного відділення військово-християнського братства  лейтенант Руслан Федоришин. Дирекція школи висловила вдячність організаторам за змістовний та цікавий захід, участь у військово-патріотичному виховані.

DSCF6022DSCF6054