Присвятити своє життя Божому служінню!

 20231129_121040

20231129_121108

Настоятель Свято-Покровського храму села Підгородне Тернопільсько-Бучацької Єпархії Православної церкви України, благочинний Тернопільського району митрофорний протоієрей  Анатолій Залізницький усе своє життя присвячує служінню Богу.

З перших днів здобуття Україною незалежності він несе слово Боже до своїх прихожан, яскраво висвічує у проповідях свою безмежну любов до України і закликає усіх до відданості їй, готовності захищати її за будь-яких обставин.

Саме він був одним із перших, хто виявив бажання працювати з військовими та правоохоронцями, одним з перших, хто пройшов курси підготовки військових священників, які організовувало Братство на початку 2000-х років. Саме він, будучі проректором Кирило-Мефодіївської Тернопільської духовної Семінарії та Академії Української Автокефальної Православної Церкви, неодноразово приймав участь у науково-теоретичних та практичних семінарах і конференціях з питань створення служби військових священиків в військових та правоохоронних структурах України.

Вважаючи духовну опіку військовослужбовців та правоохоронців важливою справою свого життя, він багато років займався цією роботою з військовослужбовцями Збройних Сил України, Національної гвардії України, внутрішніх військ МВС України.

Сьогодні, отець Анатолій Залізницький, член Президії Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства і як член Президії Братства несе Боже слово тим, хто сьогодні захищає Україну, рідним та близьким захисників та захисниць нашої Батьківщини, усім тим, хто сприяє наший перемозі.

Щосуботи в храмі, де він є настоятелем, відбувається Божественна літургія на честь наших воїнів. В своїх молитвах він звертається до Бога і Пресвятої Богородиці з проханням захистити від куль та снарядів наших воїнів, усіх наших громадян, зберегти їх життя та здоров’я, захистити наші міста та села від російської агресії. Він твердо вірить в нашу перемогу і вселяє цю віру у всіх навколо його оточуючих.

Нещодавно отець Анатолій розповів мені історію про освячений їм автомобіль, який громада відправила на фронт нашим захисникам. Командир підрозділу, який отримав це авто, надіслав отцю Анатолію фото, на якому весь автомобіль пробито кулями та осколками від снарядів, разом з тим повідомив, що авто справне і жодний військовослужбовець, який в ньому знаходився не постраждав.

Нам, членам нашого Братства дуже приємно та радісно за те, що цьогоріч у свято Покрови Пресвятої Богородиці архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон з благословення Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Епіфанія вручив отцю Анатолію Залізницькому орден святителя Миколая Чудотворця.